Tröstan

Eftersom vi haft en så regnig dag och iinte lyckades få tid för den där sportmassagen jag berättade om, tröstade vi oss själva med hummer, drinkar, fotmassage och...pampadadaaaa: Nya glajer resp solglajor
Kan inte säga att det var speciellt dyrt. Puss



Vi får hoppas på bättre väder imorgon, annars kommer ju tröstandet fortsätta i samma fart. Och ni ser ju på hudfärgen att det är två blekfisar som kommer hem.

Nu ska vi fortsätta kolla filmen från igår. Jag tror jag har slagit eget rekord, eller näe men nästan, såg en halvtimme av filmen trots två försök. Yep that´s me!




Kroppslyx och moppeutflykt

Har försökt unna mig en behandling varje dag. Naglarna är fixade, fötterna masserade och ryggen knådad. Idag blir det nog nåt som heter sportmassage, som ska vara lite djupare. Tänkte försöka vara snäll mot min onda nacke.

I övrigt en regnig dag, dock hann vi ta en tur till sanddyner och vattenfall, innan det värsta skyfallet.











Ps ni får ursäkta de rassliga bilderna, men de som vi tagit med den bättre kameran tar hela dan o ladda upp, dvs om man ens lyckas.


Till salu: L'Anmien nr 239

Här erbjuds ett stilrent och rymligt boende för den som ställer höga krav på komfort, L'Anmien 239. Rummet har stora ytor, bra sällskapsutrymmen och magnifika fönster åt två väderstreck. Om ljusinsläppet från de stora fönstrena upplevs störande eller om insynskydd önskas, är det lätt att dra för de specialsydda gardinerna. Färgerna i hela boendet går i vitt och sobert mörka färger, samt gediget trägolv. Ett badrum utöver det vanliga inredd med smakfull, grå granit. Även här finns gott om plats för fler. Två handfat, en rejäl dusch där vattnet rinner ner i en ränn prydd med fina stenar som skapar en känsla av närhet till naturen. Det platsbyggda badkaret med både duch och vattenfallsblandare, kan användas för härliga avkopplande stunder, med utsikt över den privata balkongen och den prunkande trädgården utanför. Städning ingår, oftast flera gånger om dagen. Dagligen dukas färsk frukt upp på bordet, av alla de exotiska slag. På kvällen väntar ofta en godnatthälsning på den gigantiska sängen.

Rummet är beläget i en lyxig semesterresort, där frukost med stora valmöjligheter ingår. I området finns en egen damm, samt evighetspool, där man kan blicka ut över det avkopplande havet. Eller varför inte ta en drink  i solen medan du sitter i barstolar i poolen. På eftermiddagen finns gemensam fikapaus för samtliga boende, med mumsiga bakverk, färsk frukt och kaffe/te. När hungern kommer finns mat från många världens hörn i restaurangen. Vill man ha aktiviteter finns både restauranger, kaféer, span och annat intressant utanför området. Varför inte en tur till röda sanddyner eller en buddhastaty från 1800-talet? För den sportiga finns vattensporter av alla de slag på den privata stranden.

För prisuppgift och visning kontakta http://www.lanmienresort.com/







































Flyttdag

Nu efter frukost ska vi lägga oss en stund i solen, och efter lunch väntar flytt till ett annat hotell. Vi flyttar från lyxen till en bungalow. Ska bli trevligt med lite miljöombyte. Återstår och se om deras nät är lika rassligt som här.


Första advent

Nu väntar en härlig tid fram till jul, min favoritmånad under det annars mörka och tråkiga vinterhalvåret. Jag har hört att det pysslats och bakats därhemma. Så vi får passa på och önska er en väldigt mysig första advent, fika peppisar och lussekatter åt oss med. Ska försöka få tag på ett ljus så även vi kan fira en liten snutt.

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.951924!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg


Nätproblematik

Det största problemet är egentligen att få åtkomst till nät. Jag letar och letar, har gett upp att lyckas från hotellrummet. Nu sitter jag i lobbyn och lyckades faktiskt. Imorgon flyttar vi till nytt hotell, får se hur det går där.

Idag har vi haft mulet väder, men det är ändå varmt så vi har legat på stranden. Ska strax iväg på massage och sedan väntar grillparty på stranden. Vad har ni för er därhemma? Ligger snön fortfarande fint på marken? Gör en snöängel och tänk på oss.


Fikapaus

På vårt hotell serveras fika klockan 15 varje eftermiddag. Utan att ha en aning om klockan, märker man att folk börjar närma sig poolbaren, eller åtminstone börja slänga blickar åt det hållet, för att se om det ar dags. Det bjuds på blaskigt kaffe, bakelser av många de slag (med den gemensamma nämnaren socker) samt färsk frukt. Igår fick vi ingen frukt, för de hungriga tyskarna tog mer än ett spett per person. Sådana problem tampas vi med.


Minnen av Thailand

Redan innan jag åkte iväg till Vietnam visste jag att jag kommer och jämföra landet och resan med Thailand. Det spelar ingen roll att många ställen blivit nya kanarieöarna för svenskarna, landet kommer alltid ha en speciell plats på min lista på favvoländer. Tillbringade ju en tid där för ca 10 år sedan, när jag jobbade med de fina asiatiska elefanterna. 


På vägen till Mui Ne stannade vi till i en liten by. Där hade de dessa toaletter, som genast tog mig alla dessa år tillbaka i tiden. Vad jag svor varje gång jag behövde uträtta mina behov, men attans vad man fick bra benträning.

Nog om toaletthistorier, nu om något roligare. Folk har redan innan jag åkte hit förvarnat om att det vietnamesiska köket inte är och jämföra med det thailändska. Att maten är smaklös. Jag är hittills beredd att hålla med. Dock så finns det oftast thaimat på menyn. Och i Saigon käkade jag den bästa Som Tam som jag ätit utanför Thailand. Det är en stark sallad med bland annat chili, jordnötter och papaya. Den är lika beroendeframkallande som sushi, men svår att lyckas med hemma då det krävs vissa ingredienser.





En del av paradiset

Igår gick dagen åt att ta oss hit till Mui Ne och bekanta oss med stället. Vi bor på ett fantastiskt hotell som heter L'Anmien. Har ännu inte hunnit ta så mycket bilder men här kommer några i allafall. Inte så mycket svenska turister här, mest ryssar och tyskar. Idag har vi sol så nu ska vi ner till stranden/poolen. Jag har börjat känna mig lite rastlös, väldigt lugnt och fridfullt här. Får se om vi kan hitta på nå bus för att åtgärda det.

Mot Mui Ne

Med frukost i magen, bestånde av kolhydratschock och omelett, ska vi nu hoppa på en buss som ska ta oss till paradiset. Återstår att se om det stämmer eller ej! Godnatt för vissa av er och godmorgon för andra!

PS fick en släng av hemlängtan när jag hörde att syrran kolla på Maria Wern, men bara yttepyttelite...


Bilder från idag








Good Morning Vietnam!

Vaknar upp till ett härligt myller utanför fönstret, som i många andra länder har biltutan ett användningsområde här. Nu väntar hotellfrulle, men borde egentligen låta bli, om jag ska försöka unvika att fastna i dom där Cu Chi tunnlarna.


Framme

Mamma och alla ni andra som undrar; vi mår bra och har kommit fram till Ho Chi Minh. Lite lagom möra efter en lång resa, käkade vi middag på en närliggande marknad. Nu har vi precis kommit tillbaka till rummet efter en härlig fotmassage, till priset av ynka 60 kronor. Strax blir det natta så vi orkar krypa i krigstunnlarna imorgon. Ha det bra kära vänner.

Only for you

Vet ni..snart slipper ni mina 8 trogna läsare mina kassa bilder. KP har köpt en bra kamera. Jag tror jag kan locka honom att fixa lite finare bilder. Låt se om det kirras...Jag tror datorn åker med på semestern. Och kameran.

Nu är det dags

Oh efterlängtade semester, nu väntar några veckors lugn och ro. Göra det man vill. När man vill. Men tio dagar på samma ställe...ojoj, redan börjat kika på alternativ om det börjar krypa i kroppen. närliggande städer. aktiviteter. affärer. lånat böcker. fixat musik. måste ha alternativ. ifall att.


Kom ihåg

skriv ut biljetter
skriv ut hotellgrejer
ta med dosa och räkningar
pass

skicka bokslutet
kläder kryssning
skor
hur gör vi med basilikan?
sätt upp ej reklam-lapp
present tjejerna
träningskläder

Semester

Tänk att på fredag väntar nästan tre veckors efterlängtad semester. Ur packningsaspekt är detta en sann mardröm. Alltså tre veckor som innefattar kryssning, storstad, träning, bad, strand, värme, kyla, finmiddag, lyxhotell, bungalow, regn och sol. Puh!


Fotbollsgalan

Oj jag blev visst så till mig att jag totalt sabba till bokstäverna. Här kommer texten igen.


Ja det är vad jag slötittar på. Galor av olika slag är ett intresse jag har, kanske mest för att kolla in kläder och trender. Fast ja ehm


ZLAATAAAAAAN fick pris! Otippat, näe...By the way hur mycket grejer kan man spruta in i läpparna, Helena Seger?!


Åter till bloggen. Ja det var ju inte det jag skulle prata om, det var...Galor är roliga för och kolla in kläder. Men på fotbollsgalan är det faktiskt roligast att kolla in grabbarna stil, för tjejerna ser mest ut som och vara på väg på studentbal på 90-talet. Hyrda smaklösa klänningar i knalliga färger och uppsatt hår med korkskruvar.


Kan inte låte bli att fundera kring om det är en oskriven fotbollsregel att tjejerna ska gå som de har fått nåt uppstoppat därbak? Jag menar jag har spelat fotboll, och jag känner rätt många bruttor som spelat, men vi går ju inte som kobenta karlar som blivit påsatta, eller?


Autch nån har käkat taggtråd till middag minsann. Ungefär så ser diskussionerna ut i mitt huvud när jag kikar på galor, eller ja, på tv överhuvudtaget.


Fotbollsgalan

Ja det är vad jag slötittar på. Galor av olika slag är ett intresse jag har, kanske mest för att kolla in kläder och trender. Fast ja ehm

ZLAATAAAAAAN fick pris! Otippat, näe...By the way hur mycket grejer kan man spruta in i läpparna Helena Seger?!

Åter till bloggen. Ja det var ju inte det jag skulle prata om, det var...Galor är roliga för och kolla in kläder. Men på fotbollsgalan är det faktiskt roligast att kolla in grabbarna stil, för tjejerna ser mest ut som och vara på väg på studentbal på 90-talet. Hyrda smaklösa klänningar i knalliga färger och uppsatt hår med korkskruvar.

Kan inte låte bli att fundera kring om det är en oskriven fotbollsregel att tjejerna ska gå som de har fått nåt uppstoppat därbak? Jag menar jag har spelat fotboll, och jag känner rätt många bruttor som spelat, men vi går ju inte som kobenta karlar som blivit påsatta, eller? Autch nån har käkat taggtråd till middag minsann.


Hade vi en sån bok?

Lagom nu när vi nästan är klara, hittar jag en bok i mina högar: Forums stora gör det själv bok. Den inhandlades någon gång strax innan vi flyttade in. Tanken när jag köpte den var att ha nån slags slå upp bok, för hur man gör vid renovering. Dock var det första gången igår som jag började kika i den. Men med facit i hand så har vi klarat oss rätt bra utan den. Bevis på att den teoretiska kunskapen inte alltid är vinnare.



Renovering toalett del 5: första gången

Idag har jag varit på trav för första gången, hur kul som helst. Käkade mat samtidigt som man försökte spika loppen, eller vad det nu heter. Något annat som jag gjort för första gången idag är att sätta mosaik. Lilltoan har nu fått lite överbliven mosaik från köket. Det är även första gången vid denna renovering som jag kännt mig nervös, för det var lite svettigt att få det rätt. Jag tror inte plattsättare är något yrke för mig, jag är för petnoga. Skulle ta en evighet att få jobbet gjort.

Nu ska det få torka under natten så får vi se om det forfarande sitter uppe imorgon.


Gissa middagen?



Kyckling, tomater, lök, mozzarella, parmesan, grädde, paprika


Renovering toalett del 4: Några prylar har fått flytta in!


I´ll never tell

Jag har en hemlis tralalalalalalala...


Torsdagslyx

Långa dagar med jobb både på dagar och kvällar gör att man börjar känna sig lite trött. Kroppen skriker efter vila, eller egentligen mest huvudet. För att orka lite en arbetsdag till blev det lite dessertmums så här på en torsdag. En hallonkaka, recept hittar ni här: http://www.bloggfamiljen.se/2010/05/27/kladdig-kladdkaka-med-bar/
Och jobbar man på landstinget är fikabröd något som ingår i personalvård, om det blir nåt över kanske jag överaskar kollegorna med lite fredagsgötta.

Med tanke på att man ska visa sig i bikini om drygt en vecka borde man egentligen låta bli, men men...



Update: haha som ni ser på bilden, blev den väldigt kladdig trots tio minuters övertid i ugn. God kaka, men vet inte riktigt om den är vacker nog att ta med till jobbet.


Är vi klara nu?

I helgen satte vi dit några ventilationsluckor i köket. Nu återstår egentligen bara en lite hylla i köket samt toaletten, sen är vi faktiskt klara. Ganska exakt ett år har det tagit. Fast egentligen tog själva renoveringen ett halvår, för senaste månaderna har vi pysslat med badrum och toalett.

Jag känner att det är lite ledsamt att vara klar, för jag gillar ju det här med att fixa och dona. På högskolan läste jag med en tjej, som berättade att hon hade flyttat runt en hel del i sina dar. Inte till nya städer, utan för att hennes föräldrar hade som hobby att renovera hus. Kanske kan det vara något för mig? Tål att kluras på, jag är ju inne i min andra renovering nu, och det är faktiskt väldigt roligt och lärorikt. Men framförallt är det ett skönt sätt att koppla av, använda kroppen men även kreativiteten.

Time will tell...


Renovering toalett, del 3

Work in progress. Jag har duttat klart min fondvägg. KP har satt dit handfatet. Koppla in vatten och avlopp imorgon. I helgen blir det troligtvis att kakla. Sedan återstår bara byte av golv, har inte bestämt oss för vad det blir. I helgen var vi till ikea för att köpa tavellist att göra en hylla av. Men i en småstad som Gävle fanns den såklart inte i rätt mått, får väl leta sthlm nästa gång. Tanken är att de ska målas i samma färger som fondväggen.


Renovering toalett, del 2

Who needs a shrink when you can make art? Det ÄR befriande att skapa.


Renovering toalett, del 1

Trots min förälskelse för swart och witt måste vi ju ha lite färg. Och färg ska det blir på en fondvägg i lilltoan. Nu ska jag fortsätta måla så får ni se resultatet senare.
En vit vägg



Tre utvalda färger



Tapet som passar in i färgskalan

Mycket kladd på liten yta



Väggen just nu

 


Allhelgonafton

Igår åket vi till kyrkogården och tände några ljus, många ljus med tanke på alla som lämnat oss, vissa alldeles för tidigt i livet. Men det finns speciell person som jag tänker på ofta och inte bara idag, min mummu Mirja. Hon var en fantastisk person. Födde nio barn, mitt i eländiga krigstiden, varav sju fortfarande lever. Medan morfar kämpade för fosterlandet tog hon hand om barnen. De äldsta fick knappt träffa vaari Eino, eftersom kriget pågick under deras första levnadsår. Senare lämnade de tillsammans Yli-Tannila och huset i Finland, för ett liv med barnen i Sverige. Efter skolan var jag ofta hos mummu och vaari, fick äta dillkött eller rössipottu, som fortfarande är favvorätter. Det var härligt att umgås med dom, saknar mina samtal med mummu och önskar att jag hade frågat mer om hennes liv, men det förstod jag inte då. Men jag hoppas att vi får fortsätta med våra samtal, sen i himlen nån gång.

Allhelgonafton avslutades med middag och Så mycket bättre hos KP´s päron. Kul program det där faktiskt.








Time flies

Jag har monsterarbetsdagar nu pga budget och sedan ska jag försöka få till bokslut på ett företag jag bokför åt på fritiden. Det var ju inte det jag skulle prata om men det är anledningen till att jag helt glömt bort berätta om förra helgen. Här kommer den i bilder. Helgen inleddes med spontan AW med finaste Annica, vi firade att hon klarat sin tenta. AW:en fick mig att ännu en gång påminnas om hur mycket jag saknar spontanträffar med mina vänner. Inga bilder men på detta men minnesbilderna finns dock kvar i huvet. Annica är en fin person, hon tom kommenterar nästan alla mina inlägg med ett uppiggande mail. Gulle!

Middag på syrrans jobb, Tre vänner. Åk dit om ni är sugna på riktigt gött käk och bästa servicen i stan. Midsommarkransen.



Syrran in action, en person med bättre servicekänsla är omöjlig att hitta.



 På lördagen blev det spelning. Frans Haraldsen. Fantastisk artist. Fin människa. Texter som skjuter rakt genom hjärtat. Person som inspirerar mig med att följa sin dröm och inte kompromissa med det som är hans stil. Boka honom gärna för en vardagsrumsspelning, mer info: http://www.frans.se/



Älskling och Nattamat



Trött Heidi (förrsten jag har klippt mig)



Tack syster för att vi fick bo hos dig (det är mobilkameran som är kass, inte fotografen som är full, eller...)



Tråkigaste när man kommer hem är självklart packa up alla grejer, men det piggas upp av shoppingpåsarna. I love Acne!



Hann även med att träffa hela familjen, där vissa av dom varit på lite semester i Turkiet. Puss på er!


Rödvin och Ceasar...

...det är vad helgen inleds med


Y-stolen

Jag snappar gärna upp designidéer från alla möjliga håll. Kan tycka att svensk stil är lite tråkig, och kikar gärna på bloggar och tidningar från olika delar av världen. Men just finsk och dansk design får mitt hjärta att banka lite extra. Så visst hade jag lite förhoppningar när jag skulle se filmen igår, som delvis är inspelad i danmark, att det skulle dyka upp lite härliga miljöer och möbler. Mycket riktigt skuttade Persbrandt runt i sina två fina hus. Och även Y-stolen (av Hans Wegner)dök upp, som jag gått och trånat efter en längre tid, lite otippat: i en skola! Blev en aningens overklighet då jag vet priset på dessa stolar. Det var rackarns nära att vi fick släpa två sådana med oss från skåne och danmarkssemestern i somras. Men förnuftet i mig tog över. Vill ju gärna möblera hela matbordet med dessa, och gärna bestämma mig för vilken färg jag verkligen vill ha. På bilden en vit variant.


Bild lånad från designstolar.se


Hämnden


Spontanbio idag. Kortfattat: fantastisk. Moral. Kärlek. Livet. Persbrandt. Hat. Ondska. Otrohet. Vacker. Djup. Bier. Sorg. Dansk design. Se den.


Den drömmande realistens dilemma

Reser till fjärran land såfort tillfälle ges, men borde spara mer pengar
Vill vara en ung mamma, men satsa minst tio år till på karriären
Kan tänka sig att vara med i Ironman, men lovar sig själv att aldrig springa efter dåliga resultat

Älskar godsaker och njuter av mat, men skulle gärna vilja tappa tio kg
Utlandsflytt lockar, men älskar närheten av familj och vänner
Njuter gärna av ett bloss, men hatar tanken av att vara en rökare
Ett romantiskt bröllop vore nåt, men näe, det är fint att vara obunden och fri

Drömmer gärna om livets många, spännande alternativ, men hämmas av den tråkiga, lilla realisten som sitter på axeln


RSS 2.0