Selfridges och Sushi

Ja de är bara två av sakerna jag kommer minnas från vår London semester. Jag måste säga att jag är glad att jag väntat med att åka till denna stad, för den passade en äldre Heidi bättre än säg om jag hade åkt dit för tio år sen. Många intryck men här följer en lite sammanfattning på mitt betyg av London.

Jag ger Witt för:


Shoppingen självklart, många roliga butiker och marknader. På bilden skyltningen av butiken Allsaints, kul butik med snygga kläder. Och jag kan lätt säga att Selfridges skoavdelning (som kan jämföras med storleken av Tyresö Centrum eller Gallerian Nian i Gävle) fick mig att kallsvettas och få en stirrig blick. Blev nästan nästan ett köp av Dolce&Gabbana stövlar, men en miss av pinkod gjorde att jag fick lämna dessa pjäser på hyllan.



Maten överlag är gudomlig i London, finns mat från världens alla hörn. Här lunchstop på Japan City, både butik och restaurang i ett. Får inte missas av sushiälskaren!



Inne på Harrods finns Laduree. Jag vet...Macaroons är en överskattad, överprissatt kaka, men ack så god! Favoritsmaken lakrits.



Mat igen, denna gången en Brasiliansk restaurang. Berättar mer om det senare.



Fina hus i Notting Hill.



Japp, fotboll. Trots litet fotbollsintresse är detta roligt att varit med om, grym stämning! Vilken tur att KP köpte en vinterjacka som jag fick låna, det blev lite kallt på slutet.

Om vi även ska ta det som jag ger betyget Swart:
Hotellet, för en dyr peng får man ett skruttigt minimalt rum. Jag räknade ut att detta hotell var det dyraste KP och jag besökt på våra resor, samtidigt som det var sämst skick. Men vad gör det när man bara sover på rummet.

Sammanfattningsvis en härlig resa, åker gärna till London igen, bra mat och shopping. Rolig händelse på tunnelbanan: fick gulliga komplimanger av några svenska tjejer, som var och besökte frisörmässan i staden, sånt värmer. Lyckades shoppa nya joggingskor för en tredjedel av priset. Men jag min klantskalle tänkte lite fel med storleken så systeryster är nu en glad ägare till ett par snabba skor. Det var den resan. Nu får vi se fram emot nästa till Vietnam.


Myshelg

Härliga underbara 2/3 av systrarna var här i helgen. Så mysigt att bara få umgås så som vi är vana, dvs prata, basta, äta gott och ta en paus med varsin dator haha. Låter bilderna tala.

mm goda rullar fyllda med lövbiff och massa annat gott
självklart serverades hemmagjord guaccamole till
hemmaspa med bastu
fantastiska viner som syster hade med sig
godis
ostbågar
marängswiss
och jag avslutar helgen med städa upp morotsjuice i hela köket, inklusive krossat glas, suck...


Storstad och skor

Senaste året har stadsemestrar varit i prioritet före strandhäng. I NY upptäckte jag att min rygg inte orkar med en veckas promenerande i snygga skor. Så lösningen inför barcelona blev att investera i ett par bekväma (läs fula) tantpromenadskor. Alltså skon är helt ok, men hur fasiken matchar man ett par jumpadojor så att man ser ok ut? Och näe, sneakers funkar inte heller...

Jag tycker skorna oftast är det är som lyfter en hel outfit. Kul när man går runt på londons gator, ser alla uppiffade fashionistas, och tänker: amenassåjagärfaktiskttrettioår, harsabbatsönderminajävlafötteravtåspetsskor, fårontiryggenavalltannatmenjaglovarjagharsnyggareskorEGENTLIGEN, närjagintepromenerarrunt12timmaromdagen. Aja får lägga krutet på ombytet till kvällen.
Note to self: Kapa fötterna på bilder.
Se hela bilden
 
eller




Förväntan

Idag är en riktig hemmafixardag, tvätten ska tvättas, brödet ska bakas och väskan packas. Imorgon åker vi äntligen till London. Jag tycker nästan att den här tiden innan en resa är lika mycket värt som själva upplevelsen när man väl kommer bort. Att längta, planera och drömma. Sedan har jag en viss kärlek för flygplatser, att gå runt och sniffa på lite parfymer, kanske köpa en bok, eller ta en öl och kolla på folk och fundera vart de är på väg. Men allt har en baksida, och vad gäller resandet är baksidan att packa, fy bubblan vad tråkigt det är. Speciellt nu när man inte har incheckat bagage, gäller att krympa innehållet, men det är ju svårt för en person som jag, som gillar att välja kläder efter humör.

Men London ska bli spännande. Trots att jag gillar att resa (och shoppa) har den staden aldrig riktigt lockat mig. Därför blev det ett bra tillfälle att få komma dit, nu när KP fick resan och fotbollen i present av mig. Så det återstår och se, om London vinner mitt hjärta eller ej.


Lugn hemmakväll

Det hade vi igår. Kirrade i ordning rotsaker och kyckling i ugn. Tips: använd gourmetsalt, så gott! Min favvo är den som har rökt smak, passar super till fisk. Men denna gången blev det chilisaltet. Till efterrätt serverades en lite nyttigare variant på hallonglass och chokladmousse. Dessa gjorde jag av kvarg, lite grädde, choklad, hallon, nötter och lite sötningsmedel. Mumma!





The Library


Alltså det är ingen trend jag försöker ta mig till med att använda engelska rubriker, utan jag tänkte att det skulle fungera som en lite glosläxa för min kära mor. I min ålder kan de flesta engelska men den förmånen har inte alla fått vara med om. Och apråpå förmåner så tänkte jag faktiskt ta upp ämnet som rubriken avslöjar, nämligen bibliotek. För det är en fantastisk skatt vi alla har i detta land. Är det inte härligt att vi kan inhämta kunskap och förkovra oss i ämnen som ligger oss varmt om hjärtat, helt kostnadsfritt.

Känslan att vara på biblioteket är väldigt speciellt, lukten, lugnet och letandet efter det man söker. När jag väl kommer till biblioteket kan det ta evigheter för mig innan jag är klar. Är nämligen urusel på namn och titlar, så just letandet kan ta tid. Men det är nästan halva nöjet.

Böcker är mycket minnen för mig. När vi var små älskade syrran kolla på tecknat, jag uppskattade nog mer att lyssna på sagor. Att drömma sig bort i sagornas värld...! Böckerna har alltid varit en självklarhet i mitt liv, i vilket sammanhang det än varit: skola, tidsfördriv, verklighetsflykt eller språk. Så ta en sväng förbi ditt närmsta bibliotek, du vet kanske inte vad du letar efter, men förhoppningsvis kan du lära dig nåt nytt. Man vet aldrig hur länge vi har denna underbara tillgång i detta land.


London



Mitt i stressad budgetperiod på jobbet, träning och renovering hemma, ska KP få sin födelsedagspresent. Vi drar till London nästa helg. Självklart ska vi kolla in alla sevärdheter, men framförallt ska vi se fotboll. Har kirrat biljetter till Arsenalmatch på lördag, hoppas att karln min blir nöjd. Utöver det ska vi självklart kolla shoppingutbudet i staden. Alla tips mottages tacksamt, vad får vi inte missa?


Middagstips

Se hela bilden

Jag har matvecka denna vecka, och temat är nyttig mat. Ikväll serverades renskav (nyttigt magert kött med mkt proteiner) och blomkål/broccoli/spenat puré. Purén är ett väldigt bra alternativ till potatismos, mycket nyttigheter i grönsakerna. Enkelt och laga också. Koka blomkål, broccoli samt spenat (den frysta varianten funkar perfa) med en skvätt mjölk. Jag hade ingen mjölk så jag tog grädde och vatten istället. Krydda med de kryddor du gillar. Jag tog persilja, vitlök, salt, peppar och cayenne. Starka kryddor är för övrigt bra för matsmältningen. Det hela serverades med sallad. Väldigt gott, och väldigt enkelt, men framförallt nyttigt!


Longing for november

 


Lanmien Muine Resort & Spa


Badrummet

Så, då var även badrummet klart. Alltså vårt badrum hade en riktig amerikansk vräkig stil, med marmorplattor och guld hängare i blomformat. Helt sjukt osmakligt. Men ändå kändes det lite onödigt att kakla om eftersom det är hyffsat fräscht. Därför blev det en halvrenovering, vi har bytt ut duschen, fixat nya skåp och handfat och handdukshängare. Oh genast blev det lite snyggare!



Färgkoordinerade parfymer, oh yes!


Lyckan, kärleken och meningen med livet

Förutom en filmtitel är det faktiskt tre ämnen som jag funderar kring väldigt mycket. I helgen var jag och såg denna underbara film och kan verkligen rekomendera den. Som förstenad av en käftsmäll med igenkännande, satt jag där i två timmar i djup förundran. Att kunna visa och uttrycka budskapet på så förträffligt sätt.

Vill inte avslöja allt för mycket, men kan ändå spinna vidare på det filmen handlade om. Jag har nämligen tankar och funderingar på att det finns två typer av människor, om man nu kan dela upp människor i fack? Dels finns det de enkla, vi kan kalla dom de gråa, de som inte analyserar allt för mycket. De gråa accepterar vardagen och är nöjda med det livet erbjuder. De gråa trivs bäst hemma, kanske har de en sommarstuga eller återvänder till samma semesterort år efter år. Maten som lagas är gärna traditionella, gamla recept. Den stora drömmen för denna grupp är volvo, vovve, villa, vante. Jag inbillar mig att denna typ är en trogen anställd, som oftast stannar kvar hos samma arbetsgivare livet ut.

Sedan finns det dels den andra gruppen, de rastlösa själarna, de swartwita. De som ständigt är på jakt efter något nytt. Besöka nya länder, laga nya rätter, utvecklas. Det som de hittar på, görs gärna med stor passion. Dessa människor är väldigt svåra att tillfredsställa, och är ständigt uttråkade av vardagen. Den stora drömmen varierar ständigt, men lyckan handlar inte om materiella ting utan upplevelser och insikt. De swartwita kan bli väldigt less på att ständigt vara på jakt, och önskar att de vore mer som de gråa, helt nöjda alltså. De swartwita kan oftast ha väldigt kreativa yrken, och de byter inte bara arbetsgivare utan även yrke några gånger i livet.

Vad tror du, känner du igen dig?
Oavsett vilken typ du är tror jag att du kan njuta av denna film, antingen av igenkännande eller förståelse, och kunna se hur de val vi gör i livet påverkar utgången.


Rätt svar

Pysslet häromdagen var upphängning av gardiner. Innan hade vi inga gardiner eller mattor någonstans i lägenheten, jag tycker att ofta kan dessa textiler förstöra ett rum. Gardiner mörkar ner, och mattor är oftast väldigt fula bara. Men jag har länge haft en tanke på att låta en hel vägg vara gardintäckt i vardagsrummet. På Ikea hittade jag en vajer som KP satte upp högst upp på väggen. Val av textilier blev spets, så att ljuset ändå släpps igenom.Tycker att den lite ruffa stilen på vajern och den mjuka stilen på tyget går bra ihop. Industriromantik kan vi kalla den.





När jag kom hem till mamma igår kväll upptäckte jag att hon hade hängt upp likadana. Ofta är det faktiskt så att jag hämtar inspiration från just mamma, på olika sätt. Det är inte bara jag som älskar swart och witt. Hur många gånger i min barndom har jag inte sett henne prova igenom stora delar av den färglada, vackra garderoben. Och sedan slutar det med...det säkra kortet swart. Med kommentaren: men jag älskar ju svart!


Lycka i mindre format



Jag, som många andra, är helt besatt av sushi. På jobbet har vi startat en tradition att äta sushi varje löningsfredag, och idag är det dags. Skönt att fly jobbet för en stund och skapa lite lycka hos smaklökarna. Jag tycker att alla som vill testa sushi ska ge det några försök. För förälskelsen växer oftast fram, efter en lång vänskap kommer ni kanske vara kära förevigt.


RSS 2.0