gör om gör rätt

Vi har lite olika uppfattningar om det här med rätt, KP och jag. Köpte en madrass i helgen för att fylla upp en sittpuff i skinn som jag köpte för en massa år sen. Hm två för att vara exakt, när jag var i turkiet med bästa Skruttis. Kommer ihåg att jag längtade hem lite eftersom jag var så nykär...Men det är en annan historia.
KP´s uppfattning om rätt puffad puff:



min uppfattning dvs rätt puffad puff:


sista rummet

nu täpper vi till hålet i vardagsrummet med plast, här ska golv slipas. Imorgon ska detta fixas. Har haft en hel del diskussioner kring behandling, jag vill ha vitlaserat golv medan KP ville ha lackat. Eftersom jag tagit stor del av alla beslut så fick jag ge med mig.


Köksbord

Det är lite knepigt att hitta ett köksbord som man gillar, och som passar in med inredningen i övrigt. KP och jag var överens om två kriterier: man ska få plats många och det ska vara smalt (runt 70cm). När vi hittade detta bordet på Ikea för 200kr, tänkte vi att det får funka sålänge. Vi köpte två, så att man kan sitta 8-10st vid matbordet. Men det är ju ganska tråkigt med furu, så nån behandling måste de ha. Först lutade det åt att betsa dom svarta som bänksivan. Men jag ändrade mig i slutsekunden och körde på vitt istället. Sedan tyckte jag att lasyren som vi har på två väggar är så jäkla tuff, ville använda detta på borden också. På Colorama avrådde de mig eftersom vattenbaserat och lack inte funkar så bra ihop. Men jag tänkte testa ändå. Och det funkade galant! Borden är alltså betsade i vitt, laserade och lackade. Benen har jag målat vita, men det var efter denna bild togs.


helgen som gått

Det gick lite väl fort, vi har hunnit med mycket, men långt ifrån klara. Tanken var att vi skulle hinna städa rätt mycket eftersom vi är borta nästa helg, och om några veckor är det tänkt att vi ska ha inflyttnings/födelsedagsfest. Just nu ser det ut som nedan, tror ni vi hinner?






Usch vad dåligt

har ju inte uppdaterat nåt på evigheter. Förra helgen rullade på som fasiken, och det kommer även denna göra! Ska dock försöka komma ihåg och uppdatera er på vad som händer. Trevlig helg kära vänner!

lycka är

ett eget, nytt kök och en råsaftcentrifug. Äntligen fick jag inviga min julklapp som legat nerpackad för länge. Fy bubblan vad gott det är med färsk juice! Detta kära vänner är den bästa och viktigaste hushållsmaskinen, ett måste i ett hem. Strunta i koncentrat och tillsatt socker, gör juicen själv istället. Nu har jag fett ont i ryggen, målat tre dörrar idag, ska kirra färdigt imorgon. I helgen börjar vardagsrumsprojektet=sista rummet.




det går framåt

På jobbet går jag mest och längtar hem nuförtiden. Det är så kul och fixa, speciellt när man ser resultat. Idag har vi haft vänner på besök. Vi fick hjälp av snäll Olle att byta ut alla kontakter och strömbrytare i hela lägenheten. Ännu en grej att bocka av listan. Imorgon ska vi hinna köpa färg till vardagsrummet, måla resterande dörrar och KP får välja valfria punkter från attgöralistan (sockla hallen och sätta fast bänskivan i köket om jag får bestämma). Längtar till ännu en helg med fixande, nu är inbjudan till fest bokat, med andra ord har vi lite tidspress. Vi närmar oss slutet på vårt projekt renovering. Om jag ska vara helt ärlig är jag lite orolig för vad vi ska göra med all tid när vi är klara...


Vad blir det för mat?

-Det är en fågel...
-Det är ett plan...
-Det är KÖKSÖN!




Trött golvläggare


En trött KP



Efter att vi lagt golv i sovrummet och i "lill-
rummet" så hade vi några plankor kvar...
Vi lade det golvet i vår klädkammare!
Blev en del meck på slutet då jag lämnat
tillbaka baksmällan jag lånat av Sandblom.









baksmälla



one down

four to go! Vi hade tänkt lämna in våra dörrar för lackering. Men jag tänkte, vafasiken, jag gö det själv! Med rätt roller och färg blir resultatet bra. Passade samtidigt på att byta alla handtag till rostfritt, passar vår stil bättre.








ordning i målerihörnan

har inte hunnit städa så mycket än, får bli ikväll. Förrutom målerihörnan, skönt och ha sakerna i ordning, nu gäller det bara ta resten av lgh. KP lägger just nu golv i klädkammaren, jag har lackat bänkskiva och målat dörrar. Vår gamla kyl/frys la vi ut på blocket idag, en timme hann den ligga ute så var den såld. Perfa, slipper vi ha den skräpandes, plus lite tillskott i kassan. Blir nog att åka handla mat ikväll, skönt att kunna fylla upp en stor kyl och frys. Om tiden räcker till kanske det lagas nåt gott till middag.


Entrecote och rödvin

firar vi köket med ikväll! KP valde och handlade kvällens middag. Sedan kom svärmor över med en present, vinglas och rödvin, kunde inte vart mer passande. Sen ännu en helg med fullt ös. Betsa bänkskiva (för hundrande gången), fixa hörnskåpet i köket, betsa och lacka trösklar till sovrumsdörrarna samt sätta dit dom. Ska även hinna med och lasera en vägg och storstäda hela lgh... Va ska ni ha för er i helgen kära vänner?

fint som snus?

Idag kan vi bocka av några poster på "att göra listan"

Diskmaskin CHECK

Avlopp CHECK

Häll CHECK

Ugn CHECK

Side-by-side skåp CHECK

Socklar köksö CHECK





Golvläggning med Mackan

När arbetsledaren drog till Tukholma tog jag hit en polare och började lägga golv i salen. Bilder säger mer än tusen ord, så...


here we go


Byggöl...                 Lim...



Stigsåg                          Rörmanchett



Färdiiiii (BARA
städning och
listning återstår)



Tack till Sandy som lånade ut baksmällan och stigsågen.
Tack till Mackan som hjälpte till att lägga golvet.

nu ska det firas

hällen och ugnen är inkopplade, alltså kan vi (om det inte dyker upp några tråkigheter) LAGA MAT!!!!!! Jäklarns vad det ska lagas mat! Betyder detta att man vågar skicka ut inbjudningar för ett kalas i april, kanske väntar lite till...

svordomarna är många..

Elektrikern var här och drog elen i fredags, för att vi ska ha ett fungerande kök. Då visar det sig att sladden som ska kopplas till hällen typ inte existerar nånstans. Idag var rörmokaren här, allt gick bra tills han skulle testa allt. Då är nån del i blandaren paj, så vi måste kirra en ny sådan del. Sen fattas det även nåt jäkla helskottas filter till kylskåpet. Ja det är bara att konstatera att vi kommer vara fast i halvfabrikatshelvetet en oviss tid, och alla planer på "värstagalnaroligafyllajämntfestendärallajagkännerärinbjudna" är bortblåsta. Vi får återkomma när vi känner hopp igen, just nu suger det här renoveringshelvetet ganska fett.


snart helg igen

Jag flyr renoveringskaoset, och tillbringar helgen med familj och vänner i sthlm. KP stannar hemma och lägger golvet i lilla sovrummet. Imorgon kommer elektrikern och kopplar in sista elen i köket, till häll, ugn och spotar. På måndag kommer röris och kirrar avlopp och vatten. Så håll tummarna nu, om allt går som det ska lagar vi premiärmiddag i nya köket på måndag!!! Hejdå pasta, köttbullar och halvfabrikat. Hej och välkommen hemlagad, näringsrik mat!


motgångar föder framgång

om detta är sant kommer vi bli två väldigt framgångsrika personer. Idag är det mest sura miner, inte långt till tårar och en massa tandgnisslan. Mamma har lärt mig att räkna till tio vid dessa tillfällen, många tior har det blivit. Orkar inte rabbla upp alla motgångar, men just idag har det att göra med två smått irriterande bänkskivor. De får ta smällen nu, känns enklare att vara arg på saker än personer. Men min envishet tar över, så enkelt är det inte att knäcka mig. Kommer tillbaka när jag klättrat upp från irritationsgropen, förmodligen ännu snäppet starkare...


RSS 2.0