Vila från renovering

Ofta går helgerna till att fixa hemma, men idag bestämde vi oss för ett avbrott. KP´s önskemål var att åka till lager 157, och självklart tycker jag att det är en utmärkt idé. Ni som inte har varit där, är det lagerförsäljning av diverse märken. Finns på fler ställen i sverige, men vi ska ta oss till den i dalarna. Mycket skräp men man kan hitta små fynd ibland. Passar på att förena nytta med nöje, hinner plugga lite i bilen eftersom det tar över en timme dit. Trevlig helg gott folk!


dagens tips

När man jobbat hårt är det skönt att koppla av med lite med läsning, eller ehm jag läser kurslitteratur, men just nu så jädrans bra bok. Så ni som har en massa tid över eller är allmänt kunskapstörstande: Modet att skapa av Rollo May.


och så lite socklar innan söndagsfilm

Eftersom vi har svart trägolv i sovrummet, ville vi testa hur det blir med svarta socklar. Nu har KP betsat alla och imorgon blir det lackning, innan de ska sättas på plats. Dags för söndagsfilm nu.



Lapptäcket

Detta blev det till sluta av tapeterna. Vi hade diskuterat fram och tillbaka om vi skulle lacka eller tapetsera våra garderober, eller ta bort de helt. Vi bestämde oss för tapetsering, enklaste utvägen eftersom garderoberna redan var tapetserade innan. Måste säga att det var inte det enklaste att välja ut en passande tapet. Vi letade efter en tapet som man verkligen lägger märke till, gärna lite galen, eftersom den ska sitta på en så liten yta i en hall.

Men sedan kollade jag på roomservice i veckan, där de tapetserade ett collage av tapeter. Då började en tanke gro, och självklart skulle denna idé passa utmärkt på våra garderobsdörrar! Berättade min idé i färgbutiken och de hade tom gamla pärmar med tapeter, som vi fick. Det blev att skära ut alla tapeter från fyra st pärmar, sedan klura ut vilket tema man ska gå efter, så det inte blir för galet. Självklart blev vårt val swarta och wita tapeter. Slutresultatet har ni nedan. Lite skruttiga mobilbilder dock, vår kameraladdare är ute på vift. Ska försöka fixa bättre bilder när den är återfunnen.



Färgkoordinering av tapeter

KP kapar socklar till hallen och jag har precis skurit ut tapeter från fyra pärmar. Nu sker färgkoordinering av dessa. Vad det ska bli av det hela får ni se senare.



Och i sovrummen då?

Jo, till sovrummen lyckades vi få tag på ett billigt parti svart trägolv från Baseco. Det var nån kräsen dam som beställt det innan oss men var inte nöjd med kvaliteten, och lämnade (till vår lycka) tillbaka det. Med lite tips och hjälp från golvläggaren lyckades KP lägga golvet nästan själv. Inte alls tokigt för att vara första gången. Och detta golv är så vackert, man vill inte göra annat än tillbringa massa tid i sovrummet. :)



Vad ska vi ha för golv?

Ja det är en omdiskuterad fråga. Innan vi ens flyttat in funderade vi fram och tillbaka på vad vi ville ha för slags golv. Jag (H) är väldigt förtjust i svarta golv. Första planen var att sätta klinker i hall och kök, både praktiskt och snyggt. Men tillslut kom vi överens om att satsa på plastmatta. Det blev en helswart vinylmatta, som är så snygg! Vi fick hjälp av KP´s kompis att få denna matta på plats. Än har vi inte fått njuta av den då den är övertäckt med papp.



Projekt rivning

Det första vi gjorde innan vi flyttade in var att riva två väggar; mellan kök o matplats samt mellan vardagsrum och hall. Rivningen i sig var en rolig del av arbetet och resultatet blev bra. Härligt med en mer öppen planlösning i sällskapsutrymmena.




Vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi fick att forsla bort det vi rivit ner, snälla vänner som ställer upp!


Lärdom och kom ihåg: Vi köpte en grovdammsugare (jag tyckte att det var lite onödigt), men det är nog den bästa investeringen vi gjort i redskapsväg. Förstår inte hur vi hade klarat oss utan den!


Lite ljus i mörkret

Idag har vi bott i lägenheten en månad. Vi har jobbat en massa och det är långt kvar. Vi har en överenskommelse om att inte köpa inredning innan vi är klara. Men idag gjorde vi ett litet undantag. Vi har nämligen inte så många taklampor, och hallen är väldigt mörk. Därför åkte vi runt på loppis, röda korset och erikshjälpen. Med oss hem fick vi tre lampor hem, som kostade 100-160kr/styck!!! Kommer att passa utmärkt i vår annars ganska stilrena, swartwita stil.

 


.:Välkommen till 92 kvm renovering:.

Efter mycket letande hittade vi denna lägenhet. Visningen skulle äga rum när vi var bortresta, men mäklaren var villig att visa den innan den ordinarie visningen. Efter några minuter i lgh kunde vi konstatera att den här lyan kan bli riktigt fin (men det krävs lite jobb). Vi la ett bud och lägenheten blev vår!

Tänkte att ni skulle få följa med på vårt projekt: att riva, planera, bygga, spackla, måla, fixa och inreda blandat med en massa tårar, glädje, skratt, hammastenkiristystä och självklart...kärlek! Välkomna!

 
 


RSS 2.0