Söndagströtthet

Vilken härlig helg! Underbar sällskap av kära vänner, god mat och dryck. Jag är för trött för att skriva mer men jag låter bilderna tala, så får ni även en sneakpeak på kaklet. Kan säga att det blev helt över förväntan bra. Kvällen har gått åt att koka kräftfond, ett tips om ni käkar kräftor, frys in fonden sedan så har man en väldigt god smaksättning till soppor och såser.










Kakla kök, gäster och krelleskille

Ja, det är kortfattat vad som kommer hända i helgen. Vi ska få besök av finaste vännerna Akko, Nocklas, Skruttis och Kroilan. Den sistnämnda ska kakla vårat kök, vi tycker såhär i förhand lite synd om honom, för jag har självklart kommit på en helt galen idé. Något som kanske känns lite konstigt i en plattsättares vardag, men jag visar resultatet sen så får vi se om min idé var swart eller witt.

Eftersom köket kommer va en lite byggarbetsplats ska vi ha kräftskiva, så man inte behöver kocka allt för mycket. Idag startade matlagningen, västerbottenpaj och ostfrallor med rosmarinhonung. Längtar så till helgen!


Recension: Kalles

Förra helgen fick vi äran att delta på en bröllopsmiddag, och inte vilken som helst. KP´s päron hade bestämt sig för att efter 36 år tillsammans ta kärleken ett steg längre, detta skedde på en brygga i Ljusdal. Vi kunde inte delta men gick och käkade tillsammans på kvällen. Käkade gjorde vi då på Kalles, en liten kvarterskrog i gävle. Har ju bott här ett tag nu, men ännu inte fått tillfälle att käka där. Både KP och jag valde oxfilén och jag vad ska man säga, varken bu eller bä? Rostade grönsaker skulle serveras till rätten men det var mer en grönsakssörja. Blev ingen bröllopstårta, men efterrätt för vissa av oss. Marängsswischen var enormt stor, och så god! Och det som jag mest la märke till på Kalles, var faktiskt toaletten! Förutom en fantastisk bild på väggen, fanns en massa grejer som en tjej uppskattar i ett badrum: handkräm, tops, spray, tamponger och tillochmed godis i en skål! Kändes väldigt lyxigt även om det saknades spegel på toan.





Kalles i korthet:

Swart - halvdan mat
Witt - damernas, efterrätten, servicen


Jag=matskribent?

Nu när vi nästan är klara med lägenheten, så är kanske även tiden för denna blogg ute, eller? Funderat ett tag på vad jag, om fortsättning följer, ska skriva om. Det kommer att bli sådana ämnen som ligger mig varmt om hjärtat, alltså: kläder, mode, inredning, funderingar och kanske lite mat. Jag gillar ju verkligen att äta, laga, duka fram och sällskapet kring maten. Drömmen var ett tag (mellan alla andra funderingar kring karriärsval) att kanske bli matskribent eller restaurangägare. Lika bra att det inte blev så eftersom då hade jag antagligen ägt ett flertal kilon på kroppen att bära runt på. Men jag tänkte ialla fall dra upp ämnet då och då.


Walk in closet!

Sådärja, hela förra veckan målades det, alla gamla färger kom till användning. Otippat blev det vitt i även klädkammaren. Nu ska det bara upp lite extra hyllor och annan förvaring, så att alla våra kläder ska få bättre plats. Mycket nöjd! Klänningen till helgens bröllop väntar på att få komma ut och festa, och paret Marni vill ta en premiärdans!








Projekt: KP till sthlm!

Min första arbetsvecka blev en lugn start, jobbade det nödvändigaste (mest hemifrån). Därför hann jag med en hel del fixande. Köpte in lite stolar, en matta, odlade lite mer kryddor och växter till balkongen. Den invigde vi med H&H. Följde även med dom till stugan, där vi mös på bryggan hela dagen. KP dök upp efter jobbet, blev grillat o gott till middag. H&H kan ni inte övertala KP att vilja flytta till sthlm, så vi får umgås mer. Ni andra oxå! Lägg en röst bland kommentarerna så får vi se om vi lyckas med övertalningen tillsammans!

På me jobbarbrallorna igen

Nästa punkt på listan är klädkammaren. Vi sparade den till sist, eftersom vi hade lite tankar på att köpa helt ny inredning till den. Men nu har vi kommit överens om att den får ett litet ansiktslyft istället. Har så mycket färg kvar så det räcker till att måla om klädkammaren. Vi kommer att spara den befinliga inredningen och sätta dit lite nya hyllor.


Tyget upphängt

Sådärja, då var jag klar med helgens projekt, tyget hänger nu på plats, framför hatthyllan. Blir mycket snyggare känsla i hallen, när man inte ser alla jackor och skor.


Singer in the rain

Förutom grillfest, 30-års firande, marknads- och loppisbesök har jag hunnit att sy klart gardinen till hallen. Nu ska bara blytyngden in så jag får hänga upp den.


Gröna fingrar

Jag önskar att jag hade såna gröna fingrar så att lägenheten skulle vara fylld av fina härliga blommor och andra växter. Men jag måste säga att under de år jag bott själv, kan växterna räknas på en hand med avhuggna fingrar. (jag har tom lyckats att nästan ta död på en garderobsblomma, som tur var åkte den till mamma på lyxbehandling, och nu pryder den vårt sovrumsfönster.) Dock har jag lyckats hålla liv i mina tre fina orkidéer som vi fått i present, (ok två av dom blommar inte just nu men vad jag förstått kan de inte blomma hela tiden).

Men iallafall, innan semestern bestämde jag mig för att försöka bli bättre på detta med att ta hand om växter. Ville gärna ha en balkong full med blomster men kom på att den långa bortvaron hemifrån skulle döda allt på bara några dagar. Började ändå lite smått med att plantera en kruka med basilika. Den fick vara hos KP´s mamma under hela vår semester. Igår hämtade jag den...och oj vilken fin basilika, mycket större blad än i affärens krukor, och doftar himelskt. Därför sådde jag resten av fröna igår, får se om jag lyckas få de att växa lika fint.


Gästrummet

Så här ser gästrummet ut för tillfället, med den fina tavlan som jag fick av kära systrar i present. Det är vår duktiga vän Helena Mernissi som gjort den. Tydligen står den för tvåsamhet och fruktbarhet, roliga detaljer och väldigt fina färger som passar rummet perfa.

Vi har längs väggen två sängar som en soffa, bra för övernattande gäster.

 


Lite presenter hem till lägenheten

Eftersom vi är borta så mycket köpte jag lite presenter med mig från Dalarnas Iittala outlet och malmös dito butik. Ålderstecken, tycker att köpa (och duka med) snygga servetter är så kul! Sedan några till skålar till samlingen.




Vad gör vi nu?

Lika bra att anteckna ner här vad som återstår, är ju en sån typ som gillar listor, som man sen kan bocka av.

-inreda balkong
-kakla kök
-göra om lilla toaletten (KP´s)
-köpa ny inredning till badrummet
-köpa ventilationsluckor till köket
-sätta upp lite hyllor i köket när kaklet är på plats
-göra något åt klädkammaren

det var nog allt som är kvar renoveringsmässigt. Men det återstår en hel del av inredning. Just nu är vi på jakt efter ett skåp att ha i vardagsrummet, blir nog en tur till erikshjälpen imorgon, för att se vad de har att erbjuda.Ska inom kort uppdatera hur det ser ut just nu.

PS: KP lyckades hitta två stolar till vårt matbord, som nu är komplett!


Tillbaka från en lång semester

eller nåja, varit ledig i tre veckor från jobbet. Härliga dagar i Finland, Köpenhamn, Skåne och Dalarna. Nu är vi tillbaka igen, och jag tänkte uppdatera vad som händer i lyan nu. Sen min födelsedagsfest har vi inte gjort nåt nytt. Jag tror vi behövde en paus för att ta lite ledigt under sommaren. Men nu är hösten snart här, och vi har saker kvar att uträtta innan vi är helt nöjda. Köpte idag Marimekkotyg för ett av presentkorten som vi fick i inflyttningspresent, det ska bli en gardin framför hatthyllan, så man slipper se det som hänger bakom. Nu fattas det bara ett långt stycke mölnlycke tråd för att sätta igång, och har inte hittat det här i stan än. återkommer med resultatet.


RSS 2.0